Ghidul Total de a iesi din Zona de Confort

Posted by on 28 Apr, 2014 in Portofoliu, Recomandate

Ghidul Total de a iesi din Zona de Confort

Zona de confort este locul cald și pufos, unde totul are sens, și nimic nu este deosebit de dificil. Dar zona de confort este, de asemenea, locul unde nu se intampla sau schimba in viata nimic, deci, dacă vrei sa mergi mai departe și să faci progrese, trebuie să pasesti în afara de zonei tale de confort.

Cred că, dacă poți face în mod constant un lucru, în cazul în care iti poți împinge în mod constant propriile limite și sa obții inconfortabilul, vei continua să cresti și să avansezi în viață. De fiecare data cand iesi din zona ta de confort, te afli cu un pas mai aproape de obiectivele tale.

O Privire asupra Diferitelor Zone

Zona de Comfort

Zona de confort este definită ca

o stare de comportament în care o persoană care funcționează într-o stare neutra de anxietate, folosind un set limitat de comportamente pentru a oferi un nivel constant de performanță, de obicei, fără un sentiment de risc.

Să descompunem această definiție.

Zona de confort foloseste un “set limitat de comportamente”, și acesta oferă un “nivel constant de performanță”.

Niciuna dintre cele de mai sus nu este o formulă de creștere profesională și personală. Folosind un set limitat de comportamente înseamnă că nu esti în curs de dezvoltare de noi aptitudini. Când a fost ultima dată când ai văzut pe cineva ajungand sus cu același vechi set de aptitudini?

Și nu ai mai văzut, probabil, pe cineva ajungand la varf cu un nivel constant de performanță. Toti maestri, toate superstarurire se îmbunătățesc în mod continuu. Asta e ceea ce face diferenta. Cei au performante constante sunt oamenii mediocri despre care am vorbit; sau chiar mai rău, ei sunt complet uitati.

Zona de Crestere

Zona de creștere este unde se întâmplă magia. Acesta este acel spațiu chiar în afara zonei tale de confort unde obiectivele sunt realizabile, dar numai daca impingi dincolo de limitele tale actuale.

Mintea, odată întinsa cu o idee noua, nu se întoarce la dimensiunile sale originale.

Este acea tensiune între ceea ce se poate face în prezent și ceea de ce ești capabil sa faci, care iti permite sa realizezi lucruri uimitoare în viață.

Aceasta este zona in care vrei să operezi în mod constant. Aceasta este zona care te va lua de unde ești acum, și te muta cu un pas mai aproape de obiectivele cele mai importante din viață.

Zona de Panica

Zona de panică se află la capătul opus al spectrului fata de zona de confort. În zona de confort, esti “anxietate-neutru”. În zona de panică esti, panicat.

Știi că ești în această zonă, atunci când simți că ești dat peste cap. Nu vorbim despre un pic de întindere aici, ci despre trecerea intr-o cu totul alta liga, care iti depaseste cu mult capacitatile actuale.

Vrei să împingi, dar nu până la punctul în care stresul iti împiedică de fapt în creșterea. Este un act de echilibrare între panică și zonele de creștere, dar dacă te simți ca ai mers un pic prea departe, nu-ți fie rușine să recunosti.

Cum sa Evadezi din Zona de Confort

Incepe cu pasi mici

E în regulă să incepi cu pasi marunti. Obține o idee clară a ceea ce vrei să realizezi, și porneste cu pași mici în această direcție. Schimbarea treptată face ieșirea din zona de confort mai ușoara.

Intelege ca este Ok sa Esuezi

Principalul motiv pentru care oamenilor le este foarte greu sa iasa din zona lor de confort este că se tem. Ei se tem de esec. Ei se tem sa iasa într-un teritoriu necunoscut și sa cada in cap. Le este frica.

Eșecul nu este fatal și, de cele mai multe ori, este un pas necesar pe drumul spre succes. Am realizat ca atunci imbratisezi eșecul, înveți cel mai mult; atunci când nu reușești. Nu aș fi persoana care sunt astăzi dacă nu aș fi eșuat de o mie de ori.

Deci, nu fugi de eșec, te va face o persoană mai bună.

Ai Incredere

Uită-te la experiențele din trecut pentru dovezi fata de capacitatea ta de a reuși în situații noi și nefamiliare.

Ai încredere în capacitatea ta de a învăța noi abilități și să te adaptezi la un mediu în schimbare. Este mult mai greu să te eliberezi de zona ta de confort atunci când te indoiesti în mod constant de tine si abilitatile tale.

.
Credit: Pick the Brain
Photo credit: mnapoleon / Foter.com / CC BY

email