Terapia noastra cea de toate zilele

Posted by on 11 Mar, 2014 in Portofoliu

Terapia noastra cea de toate zilele

Modul in care avem grija zi de zi de noi ne va determina modul in care o sa ne simtim mult timp de acum incolo. Pentru ca obiceiurile bune, practicate suficient timp, cu constiinciozitate, devin reflexe. Si efortul necesar pentru realizarea lor e tot mai mic … si beneficiile tot mai mari!

A avea grija de toate aspectele vietii noastre este, pana la urma, o dovada de civilizatie; dovada abordarii intr-un mod responsabil a acestui dar minunat care este VIATA.

Stim cu totii ca ne dam seama de cat de valoroase sunt lucrurile mai ales atunci cand le pierdem sau suntem pe punctul de a le pierde.  Cu aceasta idee in  minte si conectand-o cu ideea ca fericirea este o abilitate ce se invata si dezvolta in timp, putem concluziona ca o buna disciplina in ceea ce priveste viata noastra este una din solutiile pentru un trai implinit. Prin disciplina ma refer la atentia pe care e bine sa o dam semnalelor pe care corpul nostru ni le transmite, la cele pe care psihicul nostru ni le arata. Sa DORMI cand ti-e somn, sa stai singur atunci cand SIMTI nevoia, sa incepi ziua cu 10 minute de RELAXARE facand ceva ce ne face placere, sa te intrebi la inceputul fiecarei zile “Ce nevoi am EU azi?”… sunt numai cateva exemple despre cum putem avea grija de noi.

Ceea ce sustine orice efort terapeutic este ceea ce se intampla intre intalniri, ceea ce alege fiecare persoana sa faca, cat timp isi va aloca siesi, si ce calitate va avea acest timp pentru sine.

Aminteste-ti ca ai absolut toate resursele necesare pentru a fi asa cum ai nevoie, asa cum iti doresti! Cateodata e doar nevoie de cineva care sa puna scena intr-o lumina diferita pentru a vedea si partile ascunse sau uitate ale scenei.

email