Timpul este viata

Posted by on 2 Sep, 2013 in Recomandate

Timpul este viata

Cat te costa amanarea unei decizii? Te costa in primul rand momente, zile, ani din viata ta. O data ce te-ai hotarat unde vrei sa ajungi, drumul e pe jumatate parcurs. Intelepciunea concentrata in “nici un port nu este potrivit atunci cand nu stii in ce directie te indrepti” ma ajuta sa imi amintesc sa nu aman lucrurile importante pentru mine. Amanarea poate deveni o boala cronica, care iti poate da pe moment cateva clipe in care fugi de reponsabilitate, dar de fapt pasezi tot greul la un tine din viitor, la cel sau cea care vei fi la momentul in care nu vei mai putea amana.

Valorizeaza-ti viata - Psihologie Timisoara

Ce mi-as dori, daca ar fi sa fiu din nou la 18 ani? Mi-as dori ajutor sa vad cum imi doresc sa arate viata mea peste 5 ani, peste 10 ani. Un ajutor pentru a-mi face o strategie pentru viitorul meu. Din fericire am ales fara acest ajutor din exterior, dar as fi fost mai aproape de visul meu cu cativa ani mai repede, as fi castigat timp din viata mea.

Ce bine ar fi daca am putea vedea, la timpul alegerii unei profesii, ce insemna sa fii avocat, profesor, zidar, medic, economist, si asa mai departe. Oamenii de succes au o strategie in spatele evolutiei lor, o serie de pasi pe care au stiut ca este necesar sa ii parcurga.

Ce as face acum cadou unui tanar sau unei tinere care isi sarbatoreste 18 ani? Nuu, nu o masina …
I-as face cadou o serie de sedinte de life coaching (sau antrenare pentru viata, mai pe romaneste), o consiliere profesionala. Sa il ajute sa isi stabileasca propriul drum pe care vrea sa il parcurga, tinand cont de visurile si dorintele sale. In acelasi timp sa testeze daca acestea sunt sustenabile. Am observat ca cei care aleg sa scoata castiguri rapide din joburi pe termen scurt nu au o idee despre ce o sa faca dupa varsta de 45 de ani, de exemplu. O sa vada ei la momentul portivit … ei cei de peste ani se vor descurca cumva …

In jurul varstei de 25 de ani este acea perioada minunata a “marilor idealuri”. Cei mai norocosi dintre noi reusesc sa isi pastreze acest elan pentru tot restul vietii, cei norocosi folosesc aceasta perioada pentru a se indrepta spre visurile lor. Mostenim de la parinti si visurile, modelele unor indivizi realizati: fie ca inseamna sa te imbraci la costum, sa ai casa cu curte si doua masini, sau larg raspanditul model al sefului (nu conteaza al cui, atat timp cat esti sef). Investeste timpul pentru tine, pentru a afla care este modelul tau, ce calitati ai, ce abilitati iti poti dezvolta, ce te face fericit, nu doar multumit. PE TINE NU PE CEI DIN JURUL TAU!

O persoana realizata este in primul rand o persoana MULTUMITA DE SINE.

Pentru a primi newsletter-ul nostru pe email, completeaza formularul de mai jos. NU iti vom trimite niciodata mesaje nesolicitate, de aceea te rugam sa comfirmi abonamentul. Alatura-te celor 31 abonati.

email